Αρχική Σελίδα / Πρόγραμμα “ΓΑΛΗΝΟΣ”

Πρόγραμμα “ΓΑΛΗΝΟΣ”

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις

8- 15 Σεπτεμβρίου 2018, Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας

Διαβάστε εδώ το σχετικό ενημερωτικό υλικό

Πρόγραμμα Γαληνός: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην Φραγκίστα

Η πρόληψη παραμένει πάντα  η καλύτερη θεραπεία!


Ο ¨ΓΑΛΗΝΟΣ¨ στην ορεινή Φραγκίστα . 

Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε πάνω από 150 ανθρώπους προσέφερε το πρόγραμμα «Γαληνός» που πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 8 έως 15 Σεπτεμβρίου 2018 στον δήμο Δυτικής Φραγκίστας του Ν. Ευρυτανίας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας και με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim Ελλάς.

Η επιστημονική ιατρική ομάδα που μετέβη στο Κέντρο Υγείας της Δυτικής Φραγκίστας, εξέτασε συνολικά 157 κατοίκους της περιοχής που ανταποκρίθηκαν .

Αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος o Πρόεδρος Δ.Σ. της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν., Παθολόγος – Διαβητολόγος, Δρ. Ιωάννης Κυριαζής δήλωσε: «Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου Αγγειακών Νοσημάτων (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) είναι μια Ιατρική Επιστημονική, μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που σκοπό έχει την ενημέρωση και εκπαίδευση των λειτουργών υγείας αλλά και του γενικού πληθυσμού, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των αιτιών (καρδιομεταβολικών) παραγόντων κινδύνου που τα προκαλούν. Στα πλαίσια αυτά, τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει με επιτυχία υψηλού επιπέδου επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια με θέμα την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, κάπνισμα, δυσλιπιδαιμία) τόσο για τους γιατρούς όσο και για το κοινό. Ταυτόχρονα εκπονεί προγράμματα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου με καταγραφή των παραγόντων που προκαλούν καρδιομεταβολικά νοσήματα σε περιοχές της Ελληνικής επικράτειας . Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και ο «Γαληνός», οι εργασίες  του οποίου  ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Το πρόγραμμα   περιέλαβε  την επίσκεψη επιστημονικού Ιατρικού και παραϊατρικού κλιμακίου της εταιρείας μας με σκοπό την καταγραφή με ειδικό ερωτηματολόγιο και κλινικοεργαστηριακή εκτίμηση  των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα του πληθυσμού που εθελοντικά προσήλθε . Με ενδιαφέρον αναμένουμε τα αποτελέσματα της καταγραφής που έγινε, αναφορικά με τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σε αυτή την απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή του Ν.Ευρυτανίας.

Θερμές ευχαριστίες  σε  όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  (επιστημονική ομάδα Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.,  AIDPLUSCARE, BOEHRINGER INGELHEIM, RISTART, Ι.Σ.Ευρυτανίας , προσωπικό Κ.Υ. Δ. Φραγκίστας , 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) για την πραγματικά άριστη συνεργασία τους. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους της Δ. Φραγκίστας, με τους οποίους αναπτύξαμε δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης.

Το σύνθημα μας “ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ” , αποτελεί το βασικό μας στόχο ως Ιατρική Επιστημονική Εταιρεία,  ως λειτουργοί στο χώρο της υγείας, αλλά και ως μέλη αυτής της κοινωνίας .

Ο πρόεδρος τη εταιρίας AIDPLUSCARE η οποία παρείχε το νοσηλευτικό προσωπικό, κος Μιχάλης Δελαπόρτας, ανέφερε από την πλευρά του: «Το Σάββατο 15/9 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης Γαληνός. Η εταιρεία μας συμμετείχε με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό προσφέροντας υπηρεσίες στις μετρήσεις δεικτών υγείας. Θα συνεχίσουμε ως εταιρεία, σε συνεργασία με ιατρικές επιστημονικές εταιρείες, να υποστηρίζουμε μελλοντικές δράσεις που προάγουν την πρόληψη για καλύτερη υγεία των συμπολιτών μας».

Τέλος, ο Διευθυντής επικοινωνίας και εταιρικών υποθέσεων της Boehringer Ingelheim, κος Μανώλης Μιτάκης, δήλωσε για το πρόγραμμα: «H ευθύνη στην κοινωνία, αποτελεί κεντρικό άξονα της παρουσίας της Boehringer Ingelheim στην Ελλάδα για πάνω μισό αιώνα. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να εντάσσουμε και την πρόληψη  στον “πόλεμο” που έχουμε κηρύξει ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα.  Μια τέτοια προσέγγιση είναι άκρως απαραίτητη για την Ελλάδα η οποία παρουσιάζει μια γεωγραφική ιδιαιτερότητα: Έχει άφθονους ορεινούς όγκους και είναι διάσπαρτη από μικρά νησιά.

Έτσι, αρκετοί πολίτες που ζουν στις μη εύκολα προσπελάσιμες αυτές περιοχές, δυσκολεύονται να ασχοληθούν με την πρόληψη στα καρδιαγγειακά νοσήματα και να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες εξετάσεις, στην ενημέρωση για την πρόληψη στους παράγοντες που βλάπτουν  την καρδιαγγειακή τους υγεία . Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το επιστημονικό προσωπικό της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. καθώς και όλους όσους εργάστηκαν στο πρόγραμμα ΓΑΛΗΝΟΣ. Αποτελεί τιμή για εμάς να ενισχύουμε τόσο σημαντικές ενέργειες για την αναβάθμιση της πρόληψης στη χώρα μας».

 

Σχετικά με την ΕΜΠαΚΑΝ

Η Ιατρική Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠαΚΑΝ) ιδρύθηκε το 2008. Πρόκειται για μια Επιστημονική, μη κερδοσκοπική Εταιρεία, που σκοπό έχει την ενημέρωση και εκπαίδευση των λειτουργών υγείας αλλά και του γενικού πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των αιτιών που τα προκαλούν (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, κάπνισμα, δυσλιπιδαιμία). Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει με επιτυχία υψηλού επιπέδου επιστημονικές εκδηλώσεις, Πανελλήνιας και Τοπικής εμβέλειας ,τόσο για ιατρούς  όσο και για το κοινό.

Ταυτόχρονα εκπονεί ανά την Ελλάδα προγράμματα καταγραφής και εκτίμησης των παραγόντων  καρδιαγγειακού κινδύνου και των νοσημάτων που προκαλούν  .

 

Σχετικά με την Boehringer Ingelheim

H Boehringer Ingelheim δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1966. Έχει ήδη συμπληρώνει 40 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας  της  βιομηχανικής μονάδας παραγωγής στο Κορωπί της Αττικής, η οποία έθεσε  νέα δεδομένα στο βιομηχανικό τομέα της χώρας. Σήμερα εξακολουθεί να διατηρεί δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα τροφοδοτώντας  όχι μόνο  την ελληνική αγορά αλλά και τις αγορές πλέον των 65 χωρών Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας είναι ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

Η  εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα και μέσω της διεξαγωγής κλινικών μελετών για τα καινοτόμα της φάρμακα.

 

Top